Відгук офіційного опонента кандидата педагогічних наук, доцента Борисенко В.В. на дисертацію Діденко Наталії Миколаївни "Методика позакласної роботи з української мови у процесі профільного навчання."

Діденко, Наталія Миколаївна (2016) Відгук офіційного опонента кандидата педагогічних наук, доцента Борисенко В.В. на дисертацію Діденко Наталії Миколаївни "Методика позакласної роботи з української мови у процесі профільного навчання." PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of В_дгук_Борисенко_Д_денко.pdf]
Перегляд
Текст
В_дгук_Борисенко_Д_денко.pdf

Download (518kB) | Перегляд

Анотація

Дисертацію присвячено проблемі методики позакласної роботи з української мови у процесі профільного навчання як важливого складника навчально-виховного процесу. У роботі обґрунтовано теоретичні засади організації позакласної роботи з української мови в процесі профільного навчання; уточнено сутність поняття „позакласна робота з української мови у процесі профільного навчання”; розроблено методику позакласної роботи у профільних класах; визначено критерії і показники сформованості мовної і мовленнєвої компетентностей учнів профільних класів; удосконалено змістово-процесуальне і методичне забезпечення позакласної роботи; подальшого розвитку набули положення про організацію позакласної роботи з української мови. Одержані результати можливо використовувати в навчально-виховному процесі профільної школи, під час викладання української мови в коледжах, створення програм мовних гуртків, спецкурсів, факультативів, посібників з позакласної роботи нового покоління, електронних курсів з української мови для профільних класів; у практичній діяльності вчителів-словесників. Результати експерименту підтвердили ефективність пропонованої методики позакласної роботи з української мови у процесі профільного навчання.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: позакласна робота з української мови, профільне навчання, музейно-педагогічна технологія, інформаційно-комунікаційні технології, форми позакласної роботи з української мови.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 23 Черв 2016 14:58
Останні зміни: 23 Черв 2016 14:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14760

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу