Формування інформатичної компетентності бакалаврів філології у процесі навчання

Глушак, Оксана Михайлівна (2016) Формування інформатичної компетентності бакалаврів філології у процесі навчання Освітологічний дискурс: електронне наукове фахове видання (2(14)). с. 106-114. ISSN 2312-5829

[thumbnail of O_Glushak.pdf]
Перегляд
Текст
O_Glushak.pdf

Download (322kB) | Перегляд

Анотація

У статті розкрито особливості формування інформатичної компетентності бакалаврів філології у процесі навчання інформатичних дисциплін. Проаналізовано поняття «інформаційна компетентність», «інформатична компетентність». Визначено компоненти інформатичної компетентності в контексті функціонально-діяльнісного поля бакалавра з філології. У результаті дослідження визначено, що у процесі формування інформатичної компетентності у бакалаврів з філології необхідно зосередити увагу на: системи особистісно-значущих поглядів, які визначають потребу з отримання, опрацювання та передачі інформаційних даних, застосування ІКТ на етапі навчання й майбутній професійні діяльності; системи знань, умінь та навичок з технічної, системної, програмної складової ІКТ; комплексу умінь та навичок студентів для роботи з інформаційними даними, застосування засобів ІКТ у навчальній та професійній діяльності; самодіагностиці результативності своєї діяльності під час навчання й у процесі професійної роботи.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інформатизація; інформаційно-комунікаційні технології; інформатичні дисципліни; професійна підготовка.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра інформатики
Користувач, що депонує: Оксана Михайлівна Глушак
Дата внесення: 29 Черв 2016 10:25
Останні зміни: 29 Черв 2016 10:25
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14780

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу