Відгук офіційного опонента кандидат педагогічних наук Онопрієнко О.В. на дисертацію Руденко Н.М. за темою "Підготовка майбутніх учителів початкової школи в умовах коледжу до застосування інтерактивних технологій на уроках математики"

Руденко, Ніна Миколаївна (2016) Відгук офіційного опонента кандидат педагогічних наук Онопрієнко О.В. на дисертацію Руденко Н.М. за темою "Підготовка майбутніх учителів початкової школи в умовах коледжу до застосування інтерактивних технологій на уроках математики" PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of В_дгук_Онопр_єнко.pdf]
Перегляд
Текст
В_дгук_Онопр_єнко.pdf

Download (898kB) | Перегляд

Анотація

Дисертація присвячена проблемі підготовки майбутніх учителів початкової школи в умовах коледжу до застосування інтерактивних технологій на уроках математики. Розкрито зміст базових і похідних понять; здійснено теоретичний аналіз проблеми застосування інтерактивних технологій на уроках математики в початковій школі; охарактеризовано особливості підготовки майбутнього вчителя початкової школи в умовах коледжу до застосування інтерактивних технологій на уроках математики. Проаналізовано сучасний стан готовності майбутніх вчителів початкової школи до застосування інтерактивних технологій на уроках математики та обґрунтовано її багатокомпонентну структуру (мотиваційно-цільовий, когнітивний, операційний та рефлексивний); критерії (мотиваційно-цільовий, когнітивний, операційний та рефлексивний) та рівні сформованості (репродуктивний, продуктивний, конструктивний); обґрунтовано педагогічні умови підготовки майбутніх учителів початкових класів до застосування інтерактивних технологій навчання (підвищення рівня методичної підготовки викладачів коледжу щодо інтерактивних технологій навчання; розширення змісту навчального курикулуму; розвиток дослідницьких умінь студентів у позанавчальній діяльності; посилення змісту педагогічної практики завданнями, які передбачають використання інтерактивних технологій на уроках математики; створення студентами портфоліо інтерактивних уроків). Розроблено програму експериментальної роботи, доведено ефективність експериментальних педагогічних умов, проведено кількісно-якісний аналіз результатів, визначено перспективи подальшого наукового дослідження з окресленої проблеми. Основні результати дослідження впроваджено у навчально-виховний процес коледжів.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: інтерактивні технології, готовність майбутніх учителів початкової школи до застосування інтерактивних технологій на уроках математики, підготовка майбутніх учителів початкової школи до застосування інтерактивних технологій на уроках математики, педагогічні умови формування готовності майбутніх учителів початкової школи до застосування інтерактивних технологій на уроках математики.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 21 Жов 2016 11:54
Останні зміни: 21 Жов 2016 11:54
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/15286

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу