Діяльність родини Ґалаґанів у сфері культового та житлового будівництва на теренах Лівобережної України у XVIII ст.

Будзар, Марина Михайлівна (2016) Діяльність родини Ґалаґанів у сфері культового та житлового будівництва на теренах Лівобережної України у XVIII ст. Науковий вісник Ізмаїльського державного гуманітарного університету, серія Історичні науки (34). с. 16-21.

[thumbnail of M_Budzar_34_NVIDGU_IFF_UG.pdf]
Перегляд
Текст
M_Budzar_34_NVIDGU_IFF_UG.pdf

Download (11MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://idgu.edu.ua/visnik

Анотація

В статті проаналізовано форми діяльності родини Ґалаґанів у культовому та житловому будівництві на території власних маєтків у XVIII ст. Еволюція культурних орієнтирів осіб з козацько-старшинського кола визначалася зміною історичного контексту та духовного стану суспільства впродовж XVIII ст. Тому спостерігаємо зменшення масштабів діяльності у культурній сфері – від прагнення піднести рід, що мав козацьке коріння, до рангу нобілітету, до бажання розбудовувати власні маєтки, облаштувати їх для приватного життя родини.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Лівобережна Україна; козацька старшина; рід Ґалаґанів; культове та житлове будівництво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: Марина Михайлівна Будзар
Дата внесення: 17 Лист 2016 13:04
Останні зміни: 17 Лист 2016 13:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/15809

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу