Актуальні питання розвитку страхового ринку України

Васечко, Людмила Іванівна (2016) Актуальні питання розвитку страхового ринку України Економічний простір (109). с. 146-154. ISSN 2224-6282

[thumbnail of ecpros_2016_109_15.pdf]
Перегляд
Текст
ecpros_2016_109_15.pdf

Download (255kB) | Перегляд

Анотація

Оскільки аналіз організаційно-економічних аспектів функціонування страхового ринку України, визначення його проблем та шляхів подальшого вдосконалення вимагає більшого обсягу інформації, то мета статті полягає у поглибленому дослідженні вітчизняного страхового ринку, В результаті дослідження репрезентовані основні показники діяльності страхового ринку України за 2014–2015 рр. (валові страхові премії, валові страхові виплати, обсяг коштів, які сплачено на перестрахування, обсяг сформованих страхових резервів) та проаналізована їх динаміка. Також представлено та проаналізовано динаміку страхових платежів і страхових виплат у секторі страхування фізичних осіб за вказаний період. В роботі означено актуальні проблеми страхового ринку України – такі як відсутність страхової культури суспільства, шахрайство страхувальників та окремих страховиків, недосконалість законодавчої бази у сфері деяких видів страхування, недостатній розвиток регіональних страхових ринків. В кінцевому підсумку запропоновано ряд заходів для забезпечення поступального розвитку вітчизняного ринку страхових послуг, серед яких розроблення Страхового кодексу, необхідність введення стратегії впровадження обов’язкового медичного страхування, перспективність переходу страховиків на диференційовану систему оподаткування, розробка більш дієвих заходів, що запобігають збільшенню злочинності в сфері страхового бізнесу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: страхування; страховий ринок; страхові послуги; страхові премії; страхові виплати; перестрахування;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Людмила Іванівна Васечко
Дата внесення: 18 Лист 2016 09:11
Останні зміни: 18 Лист 2016 09:11
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/15869

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу