Читацькоцентрична модель сучасного підручника із зарубіжної літератури для старших підлітків:концепція, зміст і форма

Удовиченко, Лариса Миколаївна (2016) Читацькоцентрична модель сучасного підручника із зарубіжної літератури для старших підлітків:концепція, зміст і форма Всесвітня література в школах України (7-8). с. 21-23.

[thumbnail of L_Udovichenko_VLCHU_7-8_2016_GI_.pdf]
Перегляд
Текст
L_Udovichenko_VLCHU_7-8_2016_GI_.pdf

Download (264kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто концептуальні основи сучасного підручника із зарубіжної літератури для учнів 8-х класів. Аналіз психолого-педагогічних особливостей старших підлітків, вивчення їх вимог до навчальної літератури засвідчили потребу нового структурування літературознавчого та художнього матеріалу в сучасних підручниках, необхідність використовувати новітні способи оформлення текстів. Сучасний підручник розглядається як структурно-функціональна система, спрямована на розвиток читацької компетенції учнів 8-х класів, побудована із урахуванням специфіки їх сприйняття творів зарубіжної літератури, покликана розвивати творчий потенціал особистості.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Читацькоцентричний; компетентнысний; модель; креолізовані тексти; рубрики
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра української літератури і компаративістики
Користувач, що депонує: професор Лариса Миколаївна Удовиченко
Дата внесення: 25 Лист 2016 08:33
Останні зміни: 25 Лист 2016 08:33
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/16499

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу