Ціннісна модернізація versus патримоніалізм: центральноєвропейський досвід

Пасько, Ярослав Ігорович (2015) Ціннісна модернізація versus патримоніалізм: центральноєвропейський досвід Українська полоністика (12). с. 68-82.

[thumbnail of Y_Pasko_UP_2_2015_CMVP.pdf]
Перегляд
Текст
Y_Pasko_UP_2_2015_CMVP.pdf

Download (794kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена нормативним вимірам модернізації в Центральній та Східній Європі, ролі інтелектуалів у процесі еволюції пострадянських суспільств. Автор фокусує увагу на методах дослідження, а також соціальних та культурних детермінантах формування та розвитку постматеріалістичних цінностей, їх концептуалізації у Центральній Європі. Увага концентрується на суперечності демократичного та клієнтельного дискурсів у контексті формування ідентичності польських та українських інтелектуалів. Синтезуються різні підходи щодо історичного досвіду формування та еволюції інтелектуальної спільноти, а також досліджується роль та значення філософії Яцека Куроня в процесі соціальної реконструкції.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: модернізація; versus патримоніалізм; постматеріалістичні цінності;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра філософії та релігієзнавства
Користувач, що депонує: профессор Ярослав Игоревич Пасько
Дата внесення: 28 Лист 2016 13:22
Останні зміни: 28 Лист 2016 13:22
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/16821

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу