Відгук офіційного опонента кандидата психологічних наук,доцент Дуткевич Т.В. на дисертацію Даценко Т.О. за темою: "Психологічні особливості подолання страхів у дітей дошкільного віку"

Даценко, Тетяна Олександрівна (2016) Відгук офіційного опонента кандидата психологічних наук,доцент Дуткевич Т.В. на дисертацію Даценко Т.О. за темою: "Психологічні особливості подолання страхів у дітей дошкільного віку" PhD thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Відгук_Дуткевич_Т_В.pdf]
Перегляд
Текст
Відгук_Дуткевич_Т_В.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Дисертація є теоретико-прикладним дослідженням особливостей природних вікових страхів старших дошкільників та типових стратегій і засобів опрацювання цих страхів у даному віці. Досліджено феномен страху як базової емоції людини, що виконує важливі функції у житті людини на різних етапах її дорослішання. Проаналізовано еволюцію природних вікових страхів та можливості їх опрацювання, які також еволюціонують з розвитком дитини. Показано, що за неналежного опрацювання цих страхів вони можуть набувати патологічного перебігу, а відтак становлять загрозу розвитку дитини. Емпірично досліджено типові стратегії та засоби опрацювання страхів дітьми старшого дошкільного віку, зокрема копінг-стратегії, які кваліфікуються як ресурсні і продуктивні з подолання дітьми вікових страхів, та запропоновано систему психолого-педагогічного супроводу дітей, адресовану близькому дорослому оточенню дітей, головна ідея якої – активація у дітей старшого дошкільного віку копінг-стратегій із подолання страху.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: природні вікові страхи, опрацювання страхів, продуктивний і непродуктивний копінг, стратегії захисту, стратегії подолання, копінг-стратегії, когнітивні копінг-стратегії, поведінкові копінг-стратегії, психолого-педагогічний супровід
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 16 Груд 2016 12:30
Останні зміни: 16 Груд 2016 12:30
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/18307

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу