«Медіаосвіта» як дисципліна нормативного циклу професійної підготовки журналістів: теоретичний та практичний аспекти

Фруктова, Яна Станіславівна (2016) «Медіаосвіта» як дисципліна нормативного циклу професійної підготовки журналістів: теоретичний та практичний аспекти Актуальні проблеми державного управління, педагогіки та психології (1(12)). с. 49-52.

[thumbnail of Ya_Fruktova_APDUPTP_IJ.pdf]
Перегляд
Текст
Ya_Fruktova_APDUPTP_IJ.pdf

Download (397kB) | Перегляд

Анотація

Сучасні науковці стверджують, що мас-медіа не тільки інформують та розважають, але й навчають, виховують глядацьку аудиторію. Теоретичну основу медіаосвіта складають теорія культивування, соціального навчання,соціалізації,використання і задоволення, встановлення (нав язування) порядку денного, когнітивна (конструктивістська). Аналіз сучасного контенту українських масмедіа демонструє протиріччя між акме-оріснтирами, які задекларовано в нормативних документах системи освіти та зразками для наслідування, які формують ЗМІ. Ці суперечності дозволяють говорити про необхідність включення в освітні програми фахівців з журналістики навчальної дисципліни «Медіаосвіта». У статті представлено мету, завдання та зміст авторського курсу «Медіаосвіта». Зміст її дозволяє визначити роль ЗМІ щодо навчання та виховання молодого покоління, унаочнити медіа впливи на особистість, сформувати відповідальність за їх наслідки, узгодити педагогічний та медійний компоненти інтегрованого освітнього середовища.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: журналістика; соціальний інститут; медіа впливи; медіаосвіта; професійна підготовка;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра журналістика та нових медіа
Користувач, що депонує: Яна Станіславівна Фруктова
Дата внесення: 14 Лют 2017 12:08
Останні зміни: 14 Лют 2017 12:08
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/18774

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу