Філософія інформації та філософські основи інформатики

Санакуєв, Микола Георгійович (2017) Філософія інформації та філософські основи інформатики Інтегровані комунікації (2). с. 91-96.

[thumbnail of M_Sanakuev_IC_2_2017_IZh.pdf]
Перегляд
Текст
M_Sanakuev_IC_2_2017_IZh.pdf

Download (218kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://ij.kubg.edu.ua/images/ic-2-17.pdf

Анотація

Автор статті розглядає проблему формування нового наукового світогляду в умовах становлення глобальних інформаційних процесів Увага зосереджена на широкому розповсюдженні новітніх комунікаційних концепцій та методів інформаційної науки у відповідному середовищі. Здійснено спробу визначити місце і роль філософії інформації в рішенні актуальних проблем прогресу соціальних комунікацій. На сучасному етапі розвитку науки проблема розуміння інформації та її сутності залишається відкритою. Багатоплановість феномену інформації тісно пов’язана зі структурою реальності та являється результатом взаємодії багатьох факторів. Робиться висновок, що нові технічні можливості сприятимуть більш ефективній організації інформаційних процесів в освіті та у вивченні різних систем комунікації.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інформація; філософія інформації; науковий світогляд; атрибутивна та функціональна концепції;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: ст. викл Микола Георгійович Санакуєв
Дата внесення: 13 Лист 2017 07:42
Останні зміни: 13 Лист 2017 07:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19059

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу