Відбір студентів до секційних груп занять з фітнесу та аеробіки за ознаками координаційних здібностей

Бистра, Ірина Ігорівна (2017) Відбір студентів до секційних груп занять з фітнесу та аеробіки за ознаками координаційних здібностей Науковий часопис Серія 15 “Науково-педагогічні проблеми фізичної культури /фізична культура і спорт/ (4 / 17). с. 18-21. ISSN 2311-2220

[thumbnail of i_bystra_nch_4_FZFVS.pdf]
Перегляд
Текст
i_bystra_nch_4_FZFVS.pdf

Download (2MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/211

Анотація

Заняття студентської молоді у спортивних секціях з фітнесу та аеробіки, а саме, відвідування груп зі складно-координаційних видів спорту, дає змогу викладачам секцій певних напрямків залучати займаючихся, проводити відбір студентів до спортивних секцій. Всупереч тому, що кожен студент на початковому етапі спортивної підготовки має свої індивідуальні навички, питання розвитку координації та координаційних здібностей постає дуже гостро. Сучасний етап розвитку змагальної діяльності серед студентської молоді значно популяризує секційні спрямування занять з фітнесу та аеробіки, що, насамперед, прискорює результати роботи виступами на Універсіадах, конкурсах, Чемпіонатах, відкритих змаганнях. У статті досліджені питання комплексної оцінки розвитку координаційних здібностей студентів 17—18 років вищого навчального закладу. Визначити дані результати за тестами координаційних якостей вдалося за декілька етапів .Складно-координаційні рухи, вправи, що характеризували різні прояви координаційних здібностей до: ритмічної діяльності (вправи базової аеробіки під музику); статичної рівноваги (тест «фламінго»); координації рухів руками (тест Бірюк); просторово-динамічних параметрів рухів (стрибки на розмітку); загальної координованості рухів, диференціювання швидкісно-силових параметрів (тест Берпі). Нормативи оцінки для студентів різного віку розраховували за 5-бальною сигмовидною шкалою.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: координація; координаційні здібності; тестування; оцінювання; фітнес; аеробіка; рухи
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фізичного виховання
Користувач, що депонує: Валентина Миколаївна Туманова
Дата внесення: 18 Трав 2017 05:27
Останні зміни: 18 Трав 2017 05:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19591

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу