«Зв’язок з добрармією уже пірвано…» (Cтворення «української секції» у таборі інтернованих вояків «Збройних сил півдня Росії» у Стшалково, весна – літо 1920 р.)

Срібняк, Ігор Володимирович (2017) «Зв’язок з добрармією уже пірвано…» (Cтворення «української секції» у таборі інтернованих вояків «Збройних сил півдня Росії» у Стшалково, весна – літо 1920 р.) Гуржіївські історичні читання, - (11). с. 104-109. ISSN 978-966-920-241-3

[thumbnail of I_Sribniak_GICh_11_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribniak_GICh_11_IFF.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://biblioteka.cdu.edu.ua/index.php/gurjiivski-...

Анотація

У статті аналізується процес виокремлення інтернованих вояків-українців до «української секції», що був ініційований в таборі Стшалково (Польща), в якому утримувались військовослужбовці «Збройних сил півдня Росії». Цьому передувало створення українського хору та театру, діяльність яких об’єктивно сприяла процесам національно-світоглядної диференціації у середовищі інтернованих. Завдяки створенню «української секції» до Армії УНР приєднались 600 козаків та 50 старшин, які у липні 1920 р. були перевезені до української збірної станиці у Ланцуті.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: Дану статтю підготовлено завдяки сприянню Студіуму Східної Європи (Studium Europy Wschodniej) Варшавського університету, за ініціативи якого 2014 р. була започаткована щорічна Нагорода імені Івана Виговського (під почесним патронатом Президента Польщі), що вручається рішенням її Капітули з числа делегатів від 25 університетів та вищих шкіл Польщі.
Ключові слова: Iнтерновані; табір; Стшалково; старшина; «українська секція»;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 30 Жов 2017 06:48
Останні зміни: 21 Лист 2017 13:54
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20490

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу