Моделі лексикографічної репрезентації фразеологiчних одиниць з гендерним компонентом

Павленко, Нина Александровна (2014) Моделі лексикографічної репрезентації фразеологiчних одиниць з гендерним компонентом Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка (2(74)). с. 266-271. ISSN 2076-6173

[thumbnail of Pavlenko_VZhDU_2014_2_54.pdf]
Перегляд
Текст
Pavlenko_VZhDU_2014_2_54.pdf

Download (206kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена дослiдженню особливостей опису фразеологiчних одиниць з гендерним компонентом у лексикографічних виданнях англійської мови. У нiй розглянуто концепцiю фразеологічного значення та встановлено роль, яку в даному значенні грає гендерний компонент. З’ясовано структуру словникової статті, що дозволяе детальнiше розглядати завдання, пов’язанi зi складанням англійських фразеологічних словників. Проаналiзованi основнi пiдходи до класифікації cловникових дефініцій як найбiльш ілюстративних компонентiв с точки зору гендерної інформації, що мiститься у фразеологічнiй одиниці. Видiлено найпоширеніші типи лексикографічних моделей фразеологiчних одиниць з гендерним компонентом, що репрезентованi у iдiоматичних словниках англійської мови.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: фразеологiчна одиниця; гендерний компонент; модель лексикографічної репрезентації
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра іноземних мов
Користувач, що депонує: Нина Александровна Павленко
Дата внесення: 30 Лист 2017 10:15
Останні зміни: 30 Лист 2017 10:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21443

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу