Відгук офіційного опонента кандидат філологічних наук, доцент Журба С.С. на дисертацію Розмариці С.А. за темою "Художня модель світу у прозі Пилипа Капельгородського: аксіологія і поетика"

Розмариця, Світлана Анатоліївна (2017) Відгук офіційного опонента кандидат філологічних наук, доцент Журба С.С. на дисертацію Розмариці С.А. за темою "Художня модель світу у прозі Пилипа Капельгородського: аксіологія і поетика" PhD thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Журба_відгук.pdf]
Перегляд
Текст
Журба_відгук.pdf

Download (368kB) | Перегляд

Анотація

Дисертацію присвячено дослідженню аксіологічних і поетикально-стильових параметрів прози П. Капельгородського. У роботі систематизовано погляди на природу творчості та особливості художнього мислення письменника; розглянуто динаміку його творчих пошуків, специфіку мистецької еволюції на тлі традиції та в загальному контексті літературного процесу перших десятиріч ХХ ст. Визначено діапазон проблемно-тематичних пріоритетів і поетикально-стильових домінант в оповіданнях і повістях, простежено рух письменника від літературної традиції до модерністської естетики й поетики. Встановлено: в романній прозі константною прикметою творчого почерку письменника є схильність до поєднання ідеологічних та естетичних норм. Художні картини соціальних і політичних перетворень демонструють символи і знаки, які створюють альтернативний до вимог соцреалістичного канону план інтерпретації.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: проза, поетика, аксіологія, художня свідомість, жанр, стиль, реалізм, модернізм, соцреалізм, ідеологічний дискурс.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 14 Груд 2017 09:11
Останні зміни: 14 Груд 2017 09:11
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22084

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу