Вплив дихання на текстуру танцювального руху

Грек, Володимир Анатолійович (2017) Вплив дихання на текстуру танцювального руху Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю Проблеми та перспективи розвитку хореографічного мистецтва.

[thumbnail of Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю]
Перегляд
Текст (Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю)
Всеукраїнська конференція м. Херсон.pdf - Опублікована версія

Download (486kB) | Перегляд

Анотація

Тенденції розвитку сучасних форм у хореографії вимагають від танцівників та постановників нового підходу до бачення танцю в цілому, нових пластичних форм, проте незмінними залишаються базові знання про тіло людини, її здоров’я та продуктивність. Хореографічне мистецтво – мистецтво дії, що потребує від виконавця рухливої діяльності, виконання певних вправ, котрі можливі за умов фізичної витривалості людини. Фізичне навантаження на людський організм, безумовно, викликає втому. Втома, своєю чергою, знижує якість роботи. Питання актуальності процесу втоми в хореографії порушувалось давно. Вважалось, що правильним було розподіляти навантаження рухів так, щоб танцівник міг його виконати. При цьому гіперемія шкіри обличчя та активне потовиділення є такими самими природними процесами, як і прискорене дихання, що зумовлене постійним процесом руху тіла танцівника.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Дихання; сучасний танець; хореографія; гіперемія; тенденції розвитку.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра хореографії
Користувач, що депонує: Катерина Вікторівна Петрушка
Дата внесення: 22 Груд 2017 07:39
Останні зміни: 22 Груд 2017 08:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22374

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу