Наукове декларування в е-середовищі університету

Воскобойнікова-Гузєва, Олена Вікторівна та Копанєва, Вікторія Олександрівна та Костенко, Леонід Йосипович (2017) Наукове декларування в е-середовищі університету Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету (3). с. 192-198.

[thumbnail of O_Voskoboinikova_NDESY.pdf]
Перегляд
Текст
O_Voskoboinikova_NDESY.pdf

Download (364kB) | Перегляд

Анотація

Констатовано необхідність створення в е-середовищі університету бібліометричних профілів науково-педагогічних працівників і кафедр як основи системи наукового декларування. Обґрунтовано доцільність вибору в якості джерельної бази декларацій про наукову діяльність інформаційних ресурсів системи Google Scholar. Розроблено синергетичні засади формування системи наукового декларування спільними зусиллями наукової спільноти, яка формує бібліометричні профілі, та інформаційних інституцій, що здійснюють їх аналітичне опрацювання. Розглянуто підготовку аналітичної інформації для експертного оцінювання результативності дослідницької діяльності. Відзначено необхідність підготовки у профільних університетах фахівців з бібліометричних технологій і наукометричних досліджень.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: бібліометрія; наукометрія; наукове декларування; освіта; синергетика.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: Тетяна Русланівна Дмитренко
Дата внесення: 22 Груд 2017 13:10
Останні зміни: 22 Груд 2017 13:10
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22435

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу