Італійська опера Одеси сезонів 1847– 1850 років під орудою імпресаріо Ніколо Жульєна.

Бацак, Костянтин Юрійович (2017) Італійська опера Одеси сезонів 1847– 1850 років під орудою імпресаріо Ніколо Жульєна. Вісник Харківської державної академії дизайну і мистецтв (3). с. 167-174. ISSN 1993-6400 (Print), 1993-6419 (Online).

[thumbnail of Batsak_Visn_3_2017Odesa_Italian_Opera_IM.pdf]
Перегляд
Текст
Batsak_Visn_3_2017Odesa_Italian_Opera_IM.pdf

Download (681kB) | Перегляд

Анотація

Досліджується історія трирічної італійської оперної антрепризи Ніколо Жульєна у міському театрі Одеси. На основі публікацій в італійській та вітчизняній регіональній пресі відтворений то- гочасний оперний репертуар, визначені щосезонні прем’єрні вистави, проаналізовані дебютні висту- пи ангажованих співаків, схарактеризовані вокальні та артистичні чесноти і недоліки провідних учасників трупи, приведені факти їхнього прямого й опосередкованого спілкування із глядачами. Пока- зана роль імпресаріо у формуванні трупи за рахунок щорічного ангажементу артистів та музикантів у провідних італійських центрах музичної культури та освіти. З’ясовані причини занепаду італійської опери, які полягали у грошовому дефіциті, ви- кликаному порушенням традиції дотаційного фінансування театру з доходів портового каран- тину, а також необізнаністю антрепренера у театральній справі та недбалістю у виконанні по- кладених на нього обов’язків матеріального забез- печення театру.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Антреприза Ніколо Жульєна; одеський театр; італійський оперний ангажемент; оперний репертуар; дебютний виступ; італійська трупа.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: Тетяна Олександрівна Мельниченко
Дата внесення: 02 Січ 2018 08:13
Останні зміни: 02 Січ 2018 08:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22870

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу