Медіавіруси та їх використання як інформаційної зброї

Курбан, Олександр Васильович (2017) Медіавіруси та їх використання як інформаційної зброї Наукові записки [Української академії друкарства] (1). с. 267-271.

[thumbnail of Курбан_2.pdf]
Перегляд
Текст
Курбан_2.pdf

Download (12MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nz_2016_1_35

Анотація

Представлено результати дослідження інноваційного інструменту, що застосовується у сучасних засобах масової інформації — медіавірусу. Ця технологія на сьогодні ще не повністю опрацьована на методологічному рівні, а тому її системне застосування не достатньо ефективне. Утім, найбільш вдалі приклади використання медіавірусів у рамках українсько-російського воєнно-політичного конфлікту (2014–2016 рр.) свідчить про великий потенціал досліджуваної технології. Розуміючи прихований потенціал зазначеної технології, сьогодні треба чітко дослідити усі її компоненти та визначити найважливіші важелі, за допомогою яких можна керувати процесами створення та запуску медіавірусів. Окремим питанням у контексті досліджуваної теми є явище медіаактивізму, що передбачає здійснення певних прихованих медійних операцій, спрямованих на маніпулювання громадською свідомістю та створення певних суспільних резонансів від виступів окремих публічних осіб або суспільних проектів. Зазначена технологія також потребує системного вивчення та визначення прикладних важелів впливу, які дадуть можливість зробити цю технологію більш керованою та, відповідно, більш ефективною.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: медіавіруси; інформаційні онлайн-війни; медіаактивізм; соціальні мережі
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: Тамара Ростовцева
Дата внесення: 29 Груд 2017 19:07
Останні зміни: 29 Груд 2017 19:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22974

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу