"Давньогерманські мовні структури в етнокультурному аспекті"

Буніятова, Ізабелла Рафаїлівна (2013) "Давньогерманські мовні структури в етнокультурному аспекті" Магістеріум. Мовознавчі студії" (50). с. 8-13.

[thumbnail of I_Buniyatova_M_50_IF.pdf.pdf]
Перегляд
Текст
I_Buniyatova_M_50_IF.pdf.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Цю статтю присвячено феномену ірраціональності у мові давньогерманських етносів. Зроблено припущення, що ірраціональний та раціональний способи світосприйняття взаємодіють у процесі розвитку мовних систем, а у кризові періоди їхньої історії один із них домінує. Аналіз фактів, що належать до різних рівнів мовної структури, висвітлює взаємозв’язок, що існує між поняттями культури і мовними явищами. Особливу увагу при цьому приділено реченнєвим утворенням. Автор вважає, що реінтепретація безособових речень у конструкції з формальним елементом it свідчить про рух мови у напрямі до «раціоналізації» синтаксису.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Давньогерманські пам'ятки; еволюція мови; мовні структури; культурні концепти; безособові речення
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: Ізабелла Рафаїлівна Буніятова
Дата внесення: 02 Квіт 2018 11:23
Останні зміни: 02 Квіт 2018 11:23
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/23637

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу