Дослідження пейзажного жанру у творчості київських художників другої половини ХХ ст

Братусь, Іван Вікторович та Дениско, Олена Анатоліївна (2018) Дослідження пейзажного жанру у творчості київських художників другої половини ХХ ст In: Інноваційний розвиток науки нового тисячоліття, 25-26.05.2018, Чернівці.

[thumbnail of I_Bratus_Doslid-pezag-ganr.pdf]
Перегляд
Текст
I_Bratus_Doslid-pezag-ganr.pdf

Download (215kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://molodyvcheny.in.ua

Анотація

У другій половині ХХ століття у мистецтві світового пейзажу з’являються нові образотворчі мотиви, виникають новітні течії, які змінюють художню мову і значним чином впливають на творчість художників. Насамперед, пошуки митців в напрямку посилення виражальних засобів експресіонізму та декоративних, неприродних форм символізму, поява на початку 20 століття фовізму у Франції, стилю зосередженому на мальовничості, яскравості, декоративності та насиченості кольорів. Нехтуючи реалістичними аспектами, фовізм, різновид імпресіонізму, був останньою спробою створити цілісну концепцію пейзажу перед наступом абстрактного мистецтва, яке принесе цілковито новітні формотворчі цілі і завдання в побудові навколишнього світу та повний розпад реалістичного зображення.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: пейзаж; Київ
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: доцент Іван Братусь
Дата внесення: 02 Лип 2018 06:08
Останні зміни: 02 Лип 2018 07:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24108

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу