Ідеї про розвивальне середовище для дітей як предмет теоретичного аналізу

Матюшинець, Яна Володимирівна (2018) Ідеї про розвивальне середовище для дітей як предмет теоретичного аналізу Освітологічний дискурс: електронне наукове фахове видання (3-4). с. 40-55. ISSN 2312-5829

[thumbnail of Y_Matyushinets_IRS_2018_PI.pdf]
Перегляд
Текст
Y_Matyushinets_IRS_2018_PI.pdf

Download (722kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://od.kubg.edu.ua/index.php/journal/article/vi...

Анотація

У статті подано історико-педагогічний аналіз поглядів українських педагогів кінця ХІХ – початку ХХ століття щодо створення і функціонування розвивального середовища для дітей. Автором висвітлено основні підходи до організації навчання, виховання і розвитку дітей дошкільного та молодшого шкільного віку (дитиноцентризму, природовідповідності, виховання середовищем) та особливості створення розвивального середовища на різних проміжках часу (1899-1918 рр). З’ясовано цілі, завдання функціонування різних установ для дітей відповідно до суспільних, економічних, політичних та культурних змін на теренах України кінця ХІХ – початку ХХ століття (необхідності морального і фізичного виховання особистості, дотримання національного характеру освіти, індивідуального підходу).

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дитиноцентризм; діти; народні дитячі садки; природовідповідність; середовище для дітей; середовищний підхід; українська школа; українські педагоги.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра освітології та психолого-педагогічних наук
Користувач, що депонує: Кафедра педагогіки та психології
Дата внесення: 19 Вер 2018 11:31
Останні зміни: 19 Вер 2018 11:31
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24249

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу