Історія становлення та сучасна соціальна роль комм’юніті (громадських) коледжів США

Братко, Марія Василівна (2018) Історія становлення та сучасна соціальна роль комм’юніті (громадських) коледжів США Освітологічний дискурс: електронне наукове фахове видання (1-2). с. 200-2018. ISSN 2312-5829

[thumbnail of M_Bratko THE HISTORY OF FORMATION AND THE PRESENT SOCIAL ROLE.pdf]
Перегляд
Текст
M_Bratko THE HISTORY OF FORMATION AND THE PRESENT SOCIAL ROLE.pdf

Download (583kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://od.kubg.edu.ua/index.php/journal/article/vi...

Анотація

У статті представлені результати наукових досліджень особливостей комм’юніті (громадських) коледжів США як особливого феномену американської вищої освіти. Автор відслідковує розвиток коледжів в Америці з ранніх днів до сучасності, описуючи соціальні, політичні, релігійні та економічні чинники, що впливають на їх розвиток. Звертає увагу, як освітні інновації кожного історичного періоду від кінця ХІХст. до початку ХХІ ст. змінювали ландшафт комм’юніті коледжів. Автором встановлено, що комм’юніті (громадські) коледжі – це заклади, які пропонують шестимісячні професійні дипломи; одно- і дворічні професійні, технічні та передпрофесійні сертифікати; і дворічні програми загальної та ліберальної освіти, що дають право отримати диплом асоціата. Комм’юніті коледжі в США мають значну популярність, яка зростає з кожним роком. Автор вважає, що позитивний досвід комм’юніті (громадських) коледжів в сфері управління, фінансування, доступу до вищої освіти та співпраці з роботодавцями може стати у нагоді вітчизняним освітнім менеджерам.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: ступінь асоціата; громадський коледж; професійні сертифікати; дворічні коледжі; Сполучені Штати Америки; професійні дипломи.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: професор Марія Василівна Братко
Дата внесення: 04 Груд 2018 11:44
Останні зміни: 04 Груд 2018 11:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25034

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу