«Золота доба» італійської опери Одеси: антреприза Гаврила Андросова у сезоні 1850–1851 років

Бацак, Костянтин Юрійович (2017) «Золота доба» італійської опери Одеси: антреприза Гаврила Андросова у сезоні 1850–1851 років Українське музикознавство (43). с. 145-162. ISSN 0130–5298 (print); 2520–2510 (online)

[thumbnail of Golden_Age_of_the_Italian_Opera_of_Odes(1)+.pdf]
Перегляд
Текст
Golden_Age_of_the_Italian_Opera_of_Odes(1)+.pdf

Download (681kB) | Перегляд

Анотація

Досліджені умови та специфіка діяльності італійської оперної трупи в оде- ському міському театрі у першому театральному сезоні антрепризи родини Ан- дросових першої половини 1850-х років. Проаналізований зміст основних пунктів театрального контракту антрепренера з міською думою, які визначали фінансо- ві та організаційні основи роботи театру, взаємні зобов’язання сторін, вимоги до складу та якості виконавської трупи і її сценічної діяльності. Показані особливо- сті закордонного ангажементу оперної трупи в головних центрах оперної індус- трії Італії, характер взаємовідносин імпресаріо з театральним агентом антре- призи, здійснений аналіз виконавського складу трупи, досліджені якісні характе- ристики голосів та акторської майстерності солістів. Окрема увага приділена вивченню вокально-сценічної діяльності трупи, виявленню особливостей форму- вання репертуару в умовах європейської оперної моди та, водночас, імперської по- літичної цензури, а також якісним характеристикам взаємодії артистів між со- бою та з оркестром. Описані види театральних комунікацій, які виникали між артистами та глядачами, способи вшанування провідних виконавців в театра- льній залі та за її межами, виявлені особливості музично-критичного аналізу дія- льності одеської оперної трупи в італійській театральній та місцевій офіційній пресі.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Одеський міський театр; італійська опера в Одесі; антре- приза родини Андросових; театральні комунікації.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: Тетяна Олександрівна Мельниченко
Дата внесення: 12 Груд 2018 13:25
Останні зміни: 12 Груд 2018 14:10
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25375

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу