Комунікативна психолого-педагогічна компетентність майбутніх фахівців із фізичної культури і спорту

Лахтадир, Олена Володимирівна та Чекмарьова, Валентина Василівна та Зеленюк, Оксана Володимирівна та Бикова, Г.В. (2018) Комунікативна психолого-педагогічна компетентність майбутніх фахівців із фізичної культури і спорту Науковий часопис Національного пед. Універс. ім. М.П. Драгоманова. Серія 15: Наук.-пед. проблеми фіз. культури (фізична культура і спорт). – Київ, (11(105). с. 75-77. ISSN 2311-2220

[thumbnail of O_Lakhtadyr_NC_11_FZFVS.pdf]
Перегляд
Текст
O_Lakhtadyr_NC_11_FZFVS.pdf

Download (439kB) | Перегляд

Анотація

Представлені науково-методичні засади формування психолого-педагогічної комунікативної компетентності у студентів, які навчаються на факультетах вишів України за спеціальностями «Фізичне виховання» і «Здоров'я людини». На підставі узагальнення та аналізу матеріалів літератури, а також власного науково-педагогічного досвіду показана важливість оволодіння загальними комунікативними уміннями і навичками у професійній діяльності майбутніх фахівців із фізичної культури і спорту (ФКіС). Викладена теоретична модель формування комунікативної компетентності, що базується на чотирьох структурних компонентах: когнітивному, комунікативно-мовленнєвому, соціально-перцептивному та інтерактивному, змістове наповнення яких містить основні характеристики професійного спілкування студентів зазначених вишів. Показано, що розвиток та вдосконалення комунікативної компетентності майбутнього фахівця із фізичної ФКіС не тільки підвищить його професіоналізм, але й дасть можливість активно та позитивно взаємодіяти і встановлювати взаєморозуміння та психологічний контакт між суб'єктами спілкування у процесі розв'язання професійних завдань.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: студенти; фізична культура і спорт; комунікативна компетентність; психологічна структура комунікативної компетентності; педагогічно-професійне спілкування.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Викладач Євгенія Валеріївна Цикоза
Дата внесення: 13 Груд 2018 14:28
Останні зміни: 13 Груд 2018 14:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25421

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу