Новаторство в школах України у другій половині ХХ століття: соціально-педагогічний феномен

Іванюк, Ганна Іванівна (2018) Новаторство в школах України у другій половині ХХ століття: соціально-педагогічний феномен Колективна (три і більше авторів). Pedagogical and psychological sciences: development prospects in countries of Europe at the beginning of the third millennium: Collective monograph. “Baltija Publishing”, Riga.

[thumbnail of H_Ivaniuk_PPS_2018.pdf]
Перегляд
Текст
H_Ivaniuk_PPS_2018.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

У статті висвітлено ґенезу педагогічного новаторства в школах України у другій половині ХХ століття як соціально-педагогічного феномена. Охарактеризовано соціально-економічні, культурні чинники, що впливали на становлення і розвиток педагогічного новаторства. У перебігу педагогічних процесів в історичному контексті другої половини ХХ століття розкрито персоніфіковані новаторські ідеї, що уможливлюють осмислення внеску педагогічних персоналій у поступ новаторської педагогічної думки. З позиції сучасності подано матеріал про діяльність фундатора новаторської педагогіки – Василя Сухомлинського. Динаміку ідей новаторської педагогіки в Україні цього часу презентовано на кращих взірцях педагогічної практики та теорії. Виокремлено продуктивні ідеї новаторської педагогіки І. Ткаченка, О. Захаренка, В. Сиволоба, що можуть бути адаптовані в сучасний освітній простір. Актуалізовано вимоги до вчителя, що становлять інтерес в умовах модернізації освіти України.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: педагогічне новаторство; історія освіти України; освіта; вчитель
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра освітології та психолого-педагогічних наук
Користувач, що депонує: Кафедра педагогіки та психології
Дата внесення: 17 Груд 2018 09:52
Останні зміни: 17 Груд 2018 09:52
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25502

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу