Сучасні аспекти особистісно-професійного розвитку майбутніх педагогів

Куземко, Леся Валентинівна та Новик, Ірина Михайлівна (2018) Сучасні аспекти особистісно-професійного розвитку майбутніх педагогів Колективна (три і більше авторів). Pedagogical and psychological sciences: development prospects in countries of Europe at the beginning of the third millennium: Collective monograph. “Baltija Publishing”, Riga.

[thumbnail of L_Kuzemko_I_Novyk_PPS_2018.pdf]
Перегляд
Текст
L_Kuzemko_I_Novyk_PPS_2018.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

У пропонованому розділі монографії представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень різних аспектів вивчення проблеми особистісно-професійного розвитку майбутніх педагогів у закладі вищої освіти. На основі теоретико-методологічного обґрунтування специфіки та вивчення сучасного стану професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів і вихователів закладів дошкільної освіти, виокремлено компоненти (формування рефлексивної компетентності та наскрізних навичок) особистісно-професійного вивищення майбутніх педагогів й запропоновано завдання для їх розвитку. Узагальнено ознаки особистості, що здатна до рефлексії. Охарактеризовано основні сфери рефлексії, які є необхідними для усвідомлення і обґрунтування своїх професійних дій. Розкрито зміст авторського «Щоденника особистісно-професійного зростання майбутнього педагога» і досвід його використання зі студентами Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка. Наведено результати емпіричного дослідження сформованості наскрізних навичок та рефлексивної компетентності у майбутніх педагогів. Розкрито приклади завдань для формування і розвитку наскрізних навичок у процесі навчальної і позанавчальної діяльності, які сприяють саморозвитку і професійному становленню студентів.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: особистісно-професійний розвиток; професійна підготовка педагогів; рефлексивна компетентність; саморозвиток студентів
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра освітології та психолого-педагогічних наук
Користувач, що депонує: Кафедра педагогіки та психології
Дата внесення: 14 Груд 2018 13:47
Останні зміни: 14 Груд 2018 13:47
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25503

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу