Інноваційна економіка в глобалізованому світі: інституціональний базис формування та траєкторія розвитку

Краус, Наталія Миколаївна (2019) Інноваційна економіка в глобалізованому світі: інституціональний базис формування та траєкторія розвитку Одноосібна. Аграр Медіа Груп, Київ.

[thumbnail of Монографiя_Краус_Н..pdf]
Перегляд
Текст
Монографiя_Краус_Н..pdf

Download (7MB) | Перегляд

Анотація

Які вони гносеологічні аспекти й антропологічний вимір інституціонального базису інноваційної економіки та тенденції інституціональних змін, рушійні сили становлення економіки інноваційного типу? Чи є сьогоднішній розвиток національної інноваційної системи найкращим з можливих? Яке “коріння” сучасних проблем становлення економіки інноваційного типу в Україні та соціально-економічних й інституціональних детермінантів формування інноваційної економіки в глобалізованому світі? Який інституціонально-еволюційний контекст логіки формування інститутів інноваційного розвитку? Чи на часі інноваційна глокалізація національної економіки за рахунок інституціоналізації електронної інноваційної бізнес-платформи України? Яка роль дії регуляторів “інноваційного ліфту” в пришвидшенні інноватизації і цифровізації економіки України та подоланні існуючого “інституціонального вакууму” в сфері інновацій? Автор пропонує відповіді на ці та інші запитання, усвідомлюючи, що вони не є остаточними. Монографія презентує важливу інсайдерську інформацію про стан речей, даючи можливість читачеві зробити свої висновки і долучитись до обговорення цієї вкрай актуальної теми. Зокрема, в науковій праці за допомогою фрактально-фасеточного моделювання визначено інституціональну проекцію кластеризації економіки України на базі інноваційних хабів, вказано параметри порядку їх функціонування в умовах інституціонально-структурних змін. До того ж автор вважає, що біфуркаційний розвиток економіки можливий за рахунок ціннісно-ментальної і креативно-пізнавальної діяльності індивідуума, де визначальна роль відводиться науці, ідеям, знанням, інноваціям, а техніка й технології, орієнтуючись на наукові відкриття, забезпечують інноватизацію економіки та інтенсифікацію виробництва в результаті структурної і технологічної модернізації під час “інституціонального маневру” в біфуркаційному періоді. Думка автора: формальні й неформальні взаємозв’язки між інноваційними хабами, альянсами, хакатонами й іннотехами, дають змогу різним інноваційним економікам працювати в рамках механізму консорційного створення і фільтрації інновацій та інституту узгодження, закладаючи підвалини появи технологічної сингулярності. Монографія розрахована на науковців, підприємців, державних службовців і всіх, хто цікавиться інноваціями, інституціональним базисом формування інноваційної економіки та траєкторією її розвитку.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: інституціоналізація; інноватизація; інноваційна економіка; інститут інноваційного розвитку; інноватор; інноваційний хаб; інноваційна інфраструктура; інноваційний коридор; інноваційне табло; інноваційний ландшафт; інноваційна глокалізація;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: д.е.н. Наталія Миколаївна Краус
Дата внесення: 15 Лют 2019 07:04
Останні зміни: 15 Лют 2019 07:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26481

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу