Містичні мотиви та «хронотоп містичного» у оповіданні сяошо (на матеріалі сяошо доби Хань та збірки Лю Іціна «Справжні події»)

Щербаков, Ярослав Ігорович (2019) Містичні мотиви та «хронотоп містичного» у оповіданні сяошо (на матеріалі сяошо доби Хань та збірки Лю Іціна «Справжні події») Science and Education a New Dimension. Philology (191). с. 55-58. ISSN 2308-1996

[thumbnail of Y_Shcherbakov_fil_vii_191.pdf]
Перегляд
Текст
Y_Shcherbakov_fil_vii_191.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізована історія, ґенеза та витоки жанру сяошо, проаналізоване місце оповідання сяошо в струк- турі національного літературного здобутку Китаю, хронотоп та систему образів містичного оповідання сяошо, роль та місце містичних мотивів у короткому оповіданні. Запропоновано концепцію аналізу хронотопу оповідання сяошо. проаналізовано ряд оповідань сяошо буддійського спрямування. Значну увагу приділено структурному аналізу сюжету, часу, простору, персонажам та символіці у буддійських сяошо.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: сяошо; буддизм; даосизм; містичне; хронотоп.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра східних мов і перекладу
Користувач, що депонує: к.ф.н. Ярослав Ігорович Щербаков
Дата внесення: 12 Бер 2019 08:17
Останні зміни: 12 Бер 2019 08:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26773

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу