Автореферат - Розвиток художньо-промислової освіти Галичини (кінець ХІХ – перша половина ХХ століття)

Синишин, Лілія Орестівна (2019) Автореферат - Розвиток художньо-промислової освіти Галичини (кінець ХІХ – перша половина ХХ століття) Кандидат thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Синишин автореферат.pdf]
Перегляд
Текст
Синишин автореферат.pdf

Download (911kB) | Перегляд

Анотація

У дисертації висвітлено перебіг розвитку художньо-промислової освіти Галичини (1876–1939). За результатами студій виокремлено чотири періоди історіографії досліджуваної проблеми. Охарактеризовано вплив соціально-економічних, організаційно-педагогічних, етнокультурних чинників на зміни, що відбувалися в змісті, формах і методах навчання. Розроблено періодизацію становлення та розвитку художньо-промислової освіти Галичини в умовах Австро-Угорської монархії (1876–1918), одержавлення художньо-промислової освіти Галичини в політико-економічному та культурному полі Другої Речі Посполитої (1919–1939). У кожному періоді виокремлено етапи. Охарактеризовано основні тенденції поступу досліджуваного феномену у визначених територіальних і хронологічних межах: освітня політика держав, до складу яких у різні роки входила Галичина, вплив громадських ініціатив, розвиток мережі художньо-промислових шкіл та структурування змістово-методичного забезпечення навчання.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: художньо-промислова освіта, художньо-промислові школи, розвиток художньо-промислової освіти, чинники, тенденції розвитку художньо-промислової освіти, періодизація розвитку художньо-промислової освіти Галичини.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 12 Квіт 2019 15:25
Останні зміни: 12 Квіт 2019 15:25
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27055

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу