Організація проектної діяльності в рамках виробничої практики студентів спеціальності «Управління електронним навчанням у міжкультурному просторі»

Varchenko-Trotsenko, Liliia та Tiutiunnyk, Anastasiia (2019) Організація проектної діяльності в рамках виробничої практики студентів спеціальності «Управління електронним навчанням у міжкультурному просторі» Open Educational E-environment of modern university (6). с. 81-89. ISSN 2414-0325

[thumbnail of L_Varchenko_A_Tiutiunnyk_OPENEDU_6_NDLIO.pdf]
Перегляд
Текст
L_Varchenko_A_Tiutiunnyk_OPENEDU_6_NDLIO.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://openedu.kubg.edu.ua/journal/index.php/opene...

Анотація

Тенденційні зміни в суспільстві призводять до оновлення запитів роботодавців до нового покоління студентів. Молодь має вміти швидко засвоювати інформацію та працювати з великим об'ємом даних, мати навички комунікації та співпраці, інноваційні, життєві та кар’єрні навички, а також вміти критично мислити. Головною функцією сучасної освіти є формування саме цих навичок, а завданням закладу вищої освіти (ЗВО) є формування ефективного навчального середовища. В інформаційному суспільстві відомості та інформаційні процеси стають одними з найважливіших складових соціуму та життєдіяльності людини, що обумовлено зростаючими процесами глобальної інформатизації та комп'ютеризації різних сфер діяльності суспільства і людини. Вже сьогодні на базі цифрових технологій створюються, розвиваються та вдосконалюються наукові та виробничі технології, технології бізнесу, освітні технології тощо. У статті представлено особливості методу проектів та проектної діяльності. Акцентується увага на wiki-технології, як одній з форм інноваційних методичних технологій навчання для підтримки освітнього процесу, яка дозволяє змістовно спілкуватись у веб-просторі, обмінюватись досвідом, обговорювати важливі проблеми, співпрацювати та використовувати різноманітні освітні Веб-ресурси. Також в статті наголошується, що студенти можуть бути активними учасниками проектної діяльності, визначати його мету, завдання та шукати шляхи для їхнього вирішення. Для представлення результатів практики студентів спеціальності «Управління електронним навчанням у міжкультурному просторі» Київським університетом імені Бориса Грінченка було обрано платформу wiki та створено проект підтримки практики студентів магістратури «Педагогічна практика».

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Вікі-портал; wiki-технологія; проектна діяльність; метод проектів; управління електронним навчанням; практика студентів
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ цифровізації освіти
Користувач, що депонує: Анастасія Володимирівна Тютюнник
Дата внесення: 29 Лист 2019 13:06
Останні зміни: 29 Лист 2019 13:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27194

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу