Автореферат - Милосердя як аксіологічний феномен: соціальнофілософський аспект.

Ходанич, Юрій Михайлович (2019) Автореферат - Милосердя як аксіологічний феномен: соціальнофілософський аспект. Кандидат thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of автореферат Ходанич pdf(1).pdf]
Перегляд
Текст
автореферат Ходанич pdf(1).pdf

Download (282kB) | Перегляд

Анотація

Дисертація присвячена дослідженню милосердя як аксіологічного феномена в контексті соціально-філософського аналізу. Феномен милосердя осмислюється в історико-філософській перспективі, виділяються його структурно-функціональні особливості. Милосердя обґрунтовується як індивідуальна та суспільна цінність. Значну увагу зосереджено на соціокультурній зумовленості уявлень про милосердя. Милосердя розглядається як концептуальний стрижень суспільного буття та свідомості, зокрема крізь призму суспільної практики його реалізації, у контексті різних релігійних парадигм. Феномен милосердя досліджується в межах сучасних глобалізаційних процесів, як фактор розв’язання найбільш гострих етико-соціальних проблем сучасності, а також як чинник політики соціальної справедливості в сучасних моделях соціальної держави.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: милосердя, цінність, дихотомія «Захід – Схід», благодійність, волонтерська діяльність, християнська етика, глобалізація, справедливість, соціальна держава.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 03 Трав 2019 09:07
Останні зміни: 03 Трав 2019 09:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27254

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу