Автореферат - Дивергентні процеси в конфесіях пізнього протестантизму України другої половини ХХ – початку ХХІ століть: зовнішні та внутрішні чинники.

Трегуб, Ганна Анатоліївна (2019) Автореферат - Дивергентні процеси в конфесіях пізнього протестантизму України другої половини ХХ – початку ХХІ століть: зовнішні та внутрішні чинники. Кандидат thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Трегуб_Автореферат_звірений з друкованою версією (1).pdf]
Перегляд
Текст
Трегуб_Автореферат_звірений з друкованою версією (1).pdf

Download (717kB) | Перегляд

Анотація

Дисертація є комплексним релігієзнавчо-філософським дослідженням дивергентних процесів, їхніх внутрішніх та зовнішніх причин у пізньопротестантських конфесіях України другої половини ХХ – початку ХХІ століття. На основі дослідження значного об’єму філософських, богословських та історичних джерел та досліджень запропоновано концептуалізоване визначення дивергентних процесів, визначено методології, які дозволяють дослідити процеси з точки зору релігієзнавчої науки як невід’ємну складову релігійної системи, що на рівних із конвергентними процесами забезпечує її динамічну рівновагу, вказати на їхній універсальний характер. Робота аналізує зовнішні та внутрішні чинники, які зумовлюють та підтримують варіативність та плюральність пізньопротестантських організацій України як за радянської доби, так і часів незалежності Української держави, аналізує їхній характер та форми прояву – як засоби виживання і як засоби розвитку та трансформації.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: пізньопротестантські конфесії, баптизм, адвентизм, п’ятидесятництво, дивергентні процеси, реформації, трансформація, адаптація, релігійне дисидентство.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 03 Трав 2019 09:11
Останні зміни: 03 Трав 2019 09:11
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27255

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу