Аівтореферат - Соціальна робота з дітьми в місцевих громадах Сполучених Штатів Америки

Попова, Альона Олексіївна (2019) Аівтореферат - Соціальна робота з дітьми в місцевих громадах Сполучених Штатів Америки Кандидат thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Друк_Автореф_Попова_19.pdf]
Перегляд
Текст
Друк_Автореф_Попова_19.pdf

Download (409kB) | Перегляд

Анотація

У дисертації вивчено та проаналізовано сутність понять: «громада», «місцева громада», «соціальна робота в місцевій громаді», «соціальна робота з дітьми в місцевих громадах», «територіальна громада», «громада за інтересами», «технології соціальної роботи з дітьми в місцевих громадах». Вперше здійснено історико-педагогічний аналіз становлення та розвитку системи соціальної роботи з дітьми у місцевих громадах Сполучених Штатів Америки. Розроблено та охарактеризовано етапи розвитку соціальної роботи з дітьми в місцевих громадах Сполучених Штатів Америки: I етап (кінець XVIII ст. – перша полов. XIX ст.) – зародження приватної філантропії; II етап (друга полов. XIX – початок XX ст.) – становлення соціальної роботи з дітьми в громаді; III етап (початок XX ст. – 30-ті роки ХХ ст.)– професіоналізація соціальної роботи; IV етап (40-ті рр. XX ст. – кінець 60-х рр. XX ст.) – створення інститутів соціальної підтримки місцевих громад; V етап (початок 70-х рр. XX ст. – дотепер) – розвиток системи соціальної роботи з дітьми в місцевих громадах. Визначені особливості організації та здійснення соціальної роботи з дітьми в місцевих громадах Сполучених Штатів Америки. Охарактеризовано напрями, зміст, технології, моделі та методи соціальної роботи з дітьми в місцевих громадах Сполучених Штатів Америки. Проведено порівняльний аналіз соціальної роботи з дітьми в місцевих громадах Сполучених Штатів Америки та України.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: соціальна робота, діти, громада, місцева громада, територіальна громада, соціальна робота з дітьми у місцевій громаді, зміст соціальної роботи, моделі соціальної роботи, технології соціальної роботи.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 23 Трав 2019 10:18
Останні зміни: 27 Черв 2019 09:31
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27486

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу