Інтернована армія УНР в Польщі (1921-1924 рр.): «блиск і злидні» історіографічного доробку польських та українських істориків за останню чверть століття

Срібняк, Ігор Володимирович (2019) Інтернована армія УНР в Польщі (1921-1924 рр.): «блиск і злидні» історіографічного доробку польських та українських істориків за останню чверть століття Колективна (три і більше авторів). Nad Wіsłą і Dnіeprem. Polska і Ukraіna w przestrzenі еuropejskіej – przeszłość і teraźnіejszość. Monografia zbiorowa. Międzynarodowy konsorcium naukowo-edukacyjny im. Luciena Febvra, Warszawa-Toruń.

[thumbnail of I_Sribnyak_NadWiD_2019_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribnyak_NadWiD_2019_IFF.pdf

Download (15MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://pritsak-center.com

Анотація

У статті подано критичний історіографічний огляд праць сучасних українських та польських дослідників, що стосуються проблематики інтернованої у таборах Польщі Армії УНР (1921-1924 рр.). Автор дійшов до висновку, що попри наявність низки цінних монографічних видань з різних аспектів життєдіяльності інтернованого українського вояцтва у Польщі, а також значної кількості статей з цієї ж тематики, нині існує нагальна потреба продовження науково-пошукової роботи в архівах Польщі та України. Це у свою чергу сприяло би активізації публікаційної активності істориків, які спеціалізуються у даній галузі. Тільки максимально повне залучення архівних матеріалів створюватиме можливість для об’єктивного і повного розкриття обставин «таборового» періоду існування інтернованих Військ УНР у Польщі, а крім цього – це об’єктивно сприятиме зменшенню того «дев’ятого валу» «переспівів» у статтях низки молодих українських істориків, яких допоки що не має підстав називати не тільки дослідниками, а навіть популяризаторами «таборової» тематики.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Додаткова інформація: Дану статтю підготовлено завдяки сприянню Studium Europy Wschodniej Варшавського університету, за ініціативи якого 2014 р. була започаткована щорічна Нагорода імені Івана Виговського (під почесним патронатом Президента Польщі), що вручається рішенням її Капітули з числа делегатів від 25 університетів та вищих шкіл Польщі.
Ключові слова: табір; інтерновані вояки-українці; Армія УНР; Польща
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 01 Лип 2019 06:37
Останні зміни: 01 Лип 2019 06:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27688

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу