Інтернаціоналізація як стратегія розвитку академічних бібліотек

Опришко, Тетяна Сергіївна та Тимофєєва, Галина Вікторівна (2019) Інтернаціоналізація як стратегія розвитку академічних бібліотек Вісник ОНУ. Серія: Бібліотекознавство, бібліографознавство, книгознавство, 24 (1). с. 155-171. ISSN 2304-1447

[thumbnail of T_Opryshko_Visn_ONU_24_1_2019_Bibl.pdf]
Перегляд
Текст
T_Opryshko_Visn_ONU_24_1_2019_Bibl.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Досліджено основні завдання та напрями інтернаціоналізації академічних бібліотек та їх співвідношення із традиційними функціями академічної бібліотеки. Автори зосередилися на аналізі таких напрямів роботи бібліотеки як: розвиток бібліотечних сервісів; участь у міжнародних бібліотечних ініціативах відкритого доступу; забезпечення інформаційних потреб іноземних студентів та дослідників; інтеграція наукових публікацій до міжнародного наукового простору. Відзначено досягнення та недоліки академічних бібліотек вітчизняних вишів у міжнародній інтеграції. Обґрунтовано необхідність розробки базових індикаторів для виміру вхідних та вихідних інформаційних потоків, що проходять через бібліотеку ЗВО.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: академічна бібліотека; функції бібліотеки; інтернаціоналізація бібліотек; індикатори;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Бібліотека
Користувач, що депонує: Валерій Смуров
Дата внесення: 11 Лип 2019 08:18
Останні зміни: 11 Лип 2019 08:18
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27707

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу