Профілактика ВІЛ та соціально-небезпечних явищ серед дорослих: досвід «Програми 15»

Лютий, Вадим Петрович та Петрович, Валерій Степанович (2019) Профілактика ВІЛ та соціально-небезпечних явищ серед дорослих: досвід «Програми 15» Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Серія: Педагогічні науки. 2019. (2(386)). с. 91-103.

[thumbnail of liutyi_Petrovich_2019-1.pdf]
Перегляд
Текст
liutyi_Petrovich_2019-1.pdf

Download (335kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто стан профілактики ВІЛ серед дорослих та представлено результати оцінювання програми профілактики соціально-небезпечних явищ та захворювань «Програма 15» в групах дорослих, проведеної в рамках проекту Українського фонду «Благополуччя дітей» (за підтримки Protestant Agency for Diakonia and Development – Bread for the World – Protestant Development Service) в 2017-2018 р.р. Мета представленого дослідження – оцінка результатів впровадження «Програми 15» серед дорослих та надання рекомендацій щодо проведення профілактичної роботи з даною групою користувачів. Метод – формувальний експеримент (квазіексперимент без контрольної групи). Автори на основі аналізу статистичних даних доводять ефективність програми стосовно підготовки дорослих до запобігання соціально небезпечним явищам, активізації зусиль батьків, спрямованих на підготовку дітей до зустрічі з ризиками реального життя, покращання взаємостосунків батьків і дітей, та рекомендують її впровадження при профілактичній роботі з різними категоріями дорослих осіб і сімей.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: ВІЛ-інфекція; соціальна профілактика; первинна профілактика; профілактична програма; ризикована поведінка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Вадим Петрович Лютий
Дата внесення: 25 Вер 2019 06:29
Останні зміни: 25 Вер 2019 06:29
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27894

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу