Ретроспектива і сучасність оподаткування в Україні та за кордоном

Краус, Катерина Миколаївна та Краус, Наталія Миколаївна (2019) Ретроспектива і сучасність оподаткування в Україні та за кордоном Колективна (двоосібна). Аграр Медіа Груп, Аграр Медіа Груп, м. Київ.

[thumbnail of Kraus_Retrospektyva_opodatkuvannya_2019.pdf]
Перегляд
Текст
Kraus_Retrospektyva_opodatkuvannya_2019.pdf

Download (536kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://www.twirpx.com/file/2700312/

Анотація

Чи наклали відбиток на сучасну систему оподаткування історичні традиції стягування податків? Яке “коріння” сучасних проблем формування податкової бази та проведення податкової реформи незалежної України? Чи є сьогоднішній розвиток національної податкової системи найкращим з можливих? Чи сприяє існуюча система оподаткування становленню економіки інноваційного типу в Україні? Чи на часі проведення всебічного контент-аналізу стану податкових систем в глобалізованому світі із застосуванням загальноприйнятих у світовій науці критеріїв? Яке місце в сучасній системі оподаткування мають посідати європейські цінності? Автори пропонують відповіді на ці та інші запитання, усвідомлюючи, що вони не є остаточними. Монографія презентує важливу інсайдерську інформацію про стан речей, даючи можливість читачеві зробити свої висновки і включитись в обговорення цієї вкрай актуальної теми. Зокрема, в науковій праці розглянуто концептуальні аспекти дослідження закономірностей формування, становлення, функціонування та розвитку української податкової системи в ретроспективі. До того ж автори вважають, що податкова гармонізація і податкове планування, що можливі за умов ефективної роботи інститутів узгодження й довіри, є одними з вкрай важливих умов становлення економіки інноваційного типу в Україні в результаті інституціонально-структурних змін. Думка авторів: для вдосконалення та розвитку податкової системи України потрібне об’єктивне бачення ситуації, політична воля, продумані активні дії як урядовців й економістів-науковців, так і самих суб’єктів оподаткування, та поза всяким сумнівом врахування світового досвіду реформування податкових систем. Монографія розрахована на науковців, підприємців, державних службовців і всіх, хто цікавиться податками, податковою системою та оподаткуванням.

Тип елементу : Монографія (Колективна (двоосібна))
Ключові слова: Ретроспектива; оподаткування; податки
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: Катерина Миколаївна Краус
Дата внесення: 14 Лист 2019 07:45
Останні зміни: 14 Лист 2019 07:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/28669

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу