Аналіз методів оцінки рівня економічної безпеки підприємств

Сосновська, Ольга Олександрівна та Житар, Максим Олегович (2019) Аналіз методів оцінки рівня економічної безпеки підприємств Бізнес інформ (1). с. 21-26. ISSN 2222-4459, 2311-116X

[thumbnail of О_Sosnovska_M_Zhytar_BI_1_FITU_UDFSU.pdf]
Перегляд
Текст
О_Sosnovska_M_Zhytar_BI_1_FITU_UDFSU.pdf

Download (378kB) | Перегляд

Анотація

Метою статті є дослідження основних методичних підходів щодо оцінки рівня економічної безпеки підприємств. Запропоновано основні методи оцінки рівня економічної безпеки підприємств, які доцільно згрупувати за такими підходами: ресурсно-функціональний підхід, що базується на оцінці економічної безпеки підприємства за її функціональними складовими та для підприємства в цілому; індикаторний підхід, що передбачає оцінку рівня економічної безпеки підприємства на основі використання сукупності показників у різних функціональних галузях і порівняння їх фактичних значень із пороговими значеннями (індикаторами); експертний підхід, що заснований на використанні експертних оцінок рівня економічної безпеки підприємства; матричні підходи, які передбачають використання матриць для оцінки рівня економічної безпеки підприємства, що побудовані на основі чітких і логічних алгоритмів; методи економіко-математичного моделювання, що передбачають використання математичних моделей, які показують вплив окремих показників (факторів) на рівень безпеки підприємства та дозволяють передбачити різні сценарії розвитку підприємства за умови зміни того чи іншого фактора.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: економічна безпека; підприємства; індикаторний підхід; експертний підхід; матричний підхід; економіко-математичне моделювання.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Sosnovska Ольга Александровна Сосновская
Дата внесення: 19 Лист 2019 12:41
Останні зміни: 19 Лист 2019 12:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/28836

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу