Розвиток інформаційного суспільства як домінанта інновацйіного зростання

Сосновська, Ольга Олександрівна та Зеліско, Інна Михайлівна та Ху, Сунцзе (2019) Розвиток інформаційного суспільства як домінанта інновацйіного зростання Экономіка. Менеджмент. Бізнес (1(27)). с. 33-39. ISSN 2415-8089

[thumbnail of I_Zelisko_O_Sosnovska_HUsynze_EMB_1(27)_FITU_DUT.pdf]
Перегляд
Текст
I_Zelisko_O_Sosnovska_HUsynze_EMB_1(27)_FITU_DUT.pdf

Download (707kB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізовано динаміку індексу розвитку інформаційно-комунікаційних технологій (IDI) як основного показника моніторингу глобального інформаційного суспільства для виявлення тенденцій інноваційного зростання у національному, регіональному та світовому масштабах. Виявлено, що визначення IDI базується на інтегральній оцінці рівня готовності до впровадження інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), рівня використання ІКТ та рівня компетенцій з ІКТ. Доведено, що спостерігається регіональна нерівномірність розвитку інформаційно-комунікаційної галузі у світі. Встановлено, що динаміка IDI свідчить про позитивний тренд розвитку вітчизняного інформаційного суспільства.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інформаційно-комунікаційна галузь; індекс розвитку інформаційно- комунікаційних технологій (IDI); інтегральна оцінка IDI; інформаційне суспільство; інноваційне зростання.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Sosnovska Ольга Александровна Сосновская
Дата внесення: 22 Лист 2019 07:28
Останні зміни: 22 Лист 2019 07:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/28940

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу