Українство як слов'янський феномен і частина світової цивілізації: історичні традиції та культурна спадщина

Мартіросян, Олена Іванівна та Порошина, Валентина Дмитрівна та Купрій, Тетяна Георгіївна (2019) Українство як слов'янський феномен і частина світової цивілізації: історичні традиції та культурна спадщина Наукові записки НПУ імені М.П. Драгоманова (143). с. 16-123.

[thumbnail of E_Martirosyan, V_Poroshyna, T_Kupriy_NZP_CXLIII.pdf]
Перегляд
Текст
E_Martirosyan, V_Poroshyna, T_Kupriy_NZP_CXLIII.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

На підставі літературно-історичних джерел та істоико-культурних фактів автори стверджують, що "українство" - поняття української нації і етносу - завжди були частиною світової цивілізації. Автори наголошують, що коріння української нації закладалося за часів Київської Русі (VIII - XII ст. Давні традиції в Україні завжди складалися з духовних цінностей народу, які утворили систему морально-етичних засад життєдіяльності українського етносу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: українська історична спадщина; світова цивілізація; культурні традиції; історичні факти; слов'янський феномен; етнографічний потенціал
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: Валентина Дмитрівна Порошина
Дата внесення: 26 Лист 2019 11:58
Останні зміни: 26 Лист 2019 11:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29029

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу