Громадські (комм'юніті)коледжі як складова системи вищої освіти США

Братко, Марія Василівна (2018) Громадські (комм'юніті)коледжі як складова системи вищої освіти США Педагогічна освіта: теорія і практика (30). с. 53-60. ISSN 2311-2409

[thumbnail of Bratko_M_public community colleges as a component of higher education system in the USA.pdf]
Перегляд
Текст
Bratko_M_public community colleges as a component of higher education system in the USA.pdf

Download (177kB) | Перегляд

Анотація

У статті схарактеризовано особливості громадських (комм’юніті) коледжів США як складової системи США. З’ясовано, що громадські (комм’юніті) коледжі зорієнтовані, насамперед, на задоволення потреб місцевої громади та співпрацю з нею, через підготовку кадрів для місцевих організацій та бізнесу. Вони пропонують широкий діапазон освітніх програм підготовки фахівців, які готують безпосередньо до праці на робочому місці та продовження навчання (академічні (associate degree); трудові та професійні (vocational and occupational education) програми; програми у рамках освіти для дорослих (adult education) та неперервної освіти (continuing education), що забезпечують реалізацію концепції «освіти упродовж життя» (life-long learning); програми корпоративного навчання для потреб конкретної компанії чи організації тощо), а також забезпечують корекцію попереднього рівня освіти та, в окремих випадках, забезпечують повну загальну середню освіту. Автор узагальнює досвід діяльності громадських (комм’юніті) коледжів США через призму доцільності його імплементації у вітчизняну освітню практику.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: громадський (комм’юніті) коледж; система освіти США; ступінь асоціата
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: професор Марія Василівна Братко
Дата внесення: 26 Лист 2019 12:32
Останні зміни: 03 Груд 2019 13:46
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29048

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу