Методичні засади гендерного виховання дітей дошкільного віку

Мельниченко, Ольга Володимирівна та Попель, Н.В. (2019) Методичні засади гендерного виховання дітей дошкільного віку Молодий вчений (9(73)). с. 83-86. ISSN 2304-5809

[thumbnail of O_Melnichenko_N_Popel_MV_MZGVDDV_PI.pdf]
Перегляд
Текст
O_Melnichenko_N_Popel_MV_MZGVDDV_PI.pdf

Download (838kB) | Перегляд

Анотація

Стаття є постановкою питання про стан вивченості однієї з найцікавіших, але найменш освітлених областей дошкільної освіти – гендерного виховання дітей дошкільного віку. Досліджено теоретичні питання сутності методичних засад гендерного виховання дітей дошкільного віку, актуальність та необхідність гендерного виховання, починаючи з дошкільного дитинства. Розкривається роль гендерного виховання в дошкільній педагогіці та освітньому процесі закладу дошкільної освіти. Визначено сутність гендерного виховання в дошкільній педагогіці та корекції особистості дошкільного віку. Доведено, що актуальність гендерного виховання обумовлюється тим, що сьогодні Україна перебуває на шляху входження до системи європейських держав. Даний процес вимагає не тільки перебудови економіки країни чи практики міжнародних стосунків, а і змін у системі освіти та навчання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: виховання особистості; заклад дошкільної освіти; корекція особистості; гендерне виховання; гендер; стать
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 04 Груд 2019 08:31
Останні зміни: 04 Груд 2019 08:31
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29433

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу