Ритм-рух-простір як параметри складоритму в системі розвитку мовлення у дітей із порушеннями зору

Бабич, Наталія Миколаїівна та Ковальчук, Ольга (2019) Ритм-рух-простір як параметри складоритму в системі розвитку мовлення у дітей із порушеннями зору Матеріали ІХ Міжнародної науково-практичної конференції "Сучасний світ і незрячі: освіта, професійне становлення і соціальна взаємодія". с. 8-10.

[thumbnail of Бабич_Ковальчук.pdf]
Перегляд
Текст
Бабич_Ковальчук.pdf

Download (649kB) | Перегляд

Анотація

Зорова система є провідною в пізнанні та сприйманні навколишнього середовища, формуванні уявлень дитини про предмети та явища (форми, величини, розміри, відстані, кольори тощо), їхні ознаки, просторове взаємовідношення. При її порушенні в дитини виникають значні труднощі в пізнанні світу та орієнтуванні в ньому, у здійсненні контактів із людьми, у різних видах діяльності, порушується координація, витривалість, швидкість і ритм рухів, послаблюються пізнавальні процеси тощо. Складоритмічна структура мовлення виступає важливим феноменом логопедичної роботи з дітьми дошкільного віку, які мають порушення зору та мовлення. Недостатньо розвинене усне мовлення ускладнює спілкування дітей окресленої категорії, а також, безсумнівно, перешкоджає звуковому аналізу й синтезу, що виступає бар’єром для засвоєння слів різної структурної складності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: рух; ритм; простір; складоритм; діти із загальним недорозвитком мовлення; діти із порушеним зором
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Катерина Олександрівна Кібальна
Дата внесення: 05 Груд 2019 07:34
Останні зміни: 05 Груд 2019 07:34
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29480

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу