Підвищення обізнаності про наукову етику серед студентів в університетах України

Гладушина, Раїса Михайлівна (2019) Підвищення обізнаності про наукову етику серед студентів в університетах України Імплементація європейських стандартів в українські освітні дослідження. Збірник матеріалів ІІІ Міжнародної наукової конференції Української асоціації дослідників освіти. с. 42-45.

[thumbnail of R_Gladushyna_IESUER_2019.pdf]
Перегляд
Текст
R_Gladushyna_IESUER_2019.pdf

Download (6MB) | Перегляд

Анотація

Етичні проблеми в дослідженнях знаходяться в центрі уваги наукової спільноти, так як їх важливість і вирішальна роль в просуванні наукових цінностей давно визнані. Безсумнівно, якість і реалізація дослідницької етики сприяють подальшому розвитку сучасного суспільства. Однак дослідницька етика характеризується як динамічне явище. Картина дослідницької етики завжди змінюється, тому що нові наукові методи, нові матеріали, що використовуються в наукових дослідженнях в різних областях науки, виявляють нові етичні проблеми. Отже, сучасним українським університетам слід розробити і затвердити свої етичні кодекси з урахуванням досвіду університетів світового рівня, визначити обов'язки академічного, педагогічного, наукового персоналу і студентів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Дослідницька етика, знання, професійна підготовка, обізнаність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології та перекладу
Користувач, що депонує: Доцент Раїса Михайлівна Гладушина
Дата внесення: 12 Груд 2019 11:15
Останні зміни: 12 Груд 2019 11:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29926

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу