Гендерна психологія персонажів повісті Бориса Грінченка «Сонячний промінь»

Яковлева, Ірина Вадимівна (2017) Гендерна психологія персонажів повісті Бориса Грінченка «Сонячний промінь» Науковий вісник МНУ імені В. О. Сухомлинського. Філологічні науки (літературознавство) (2 (20)). с. 295-299.

[thumbnail of 54.20.17.pdf]
Перегляд
Текст
54.20.17.pdf

Download (285kB) | Перегляд

Анотація

У статті здійснено аналіз гендерної психології персонажів повісті Бориса Грінченка «Сонячний промінь». Гендерний підхід та психоаналіз використано з метою доповнення традиційної інтерпретації твору розкриттям інших рівнів його смислу. Встановлено, що в повісті «Сонячний промінь» Б. Грінченка яскраво виражена занепокоєність автора українською освітою за його історичного часу, актуальність проблеми просвіти та створені образи-архетипи Героя-Борця відповідно чоловічої та жіночої статей, втілені в Марку та Катерині, які кристалізуються із ходом численних подій у творі.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Борис Грінченко; «Сонячний промінь»; гендер; гендерна інтерпретація; гендерна психологія персонажів; психоаналіз; архетипи
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ грінченкознавства
Користувач, що депонує: - Ірина Вадимівна Яковлева
Дата внесення: 24 Груд 2019 08:58
Останні зміни: 24 Груд 2019 08:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30424

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу