Особливості сприйняття студентською молоддю категорій простору й часу як цінностей буття

Голота, Наталія Миколаївна (2019) Особливості сприйняття студентською молоддю категорій простору й часу як цінностей буття Колективна (три і більше авторів). New stages of development of modern science in Ukraine and EU countries: monograf. Publishing House “Baltija Publishing”, Riga, Latvia.

[thumbnail of Golota_N_M_FOSYAICOSTVB_PI_2019.pdf]
Перегляд
Текст
Golota_N_M_FOSYAICOSTVB_PI_2019.pdf

Download (457kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://www.baltijapublishing.lv/index.php/all-scie...

Анотація

Життя як індивідів, так і суспільства взагалі не можна відокремити від просторово-часової складової, яка є онтологічною основою існування будь-якого об’єкта. Сучасне українське суспільство характеризується як період трансформаційних процесів, який обумовлюється пошуком власного шляху розвитку та зміни цінностей. Динаміка повсякденного життя, зміна поведінки та соціальної взаємодії, забезпечення інтенсивного доступу до нових знань, насиченість інформацією призводять до зміни сприйняття людиною простору та часу. Найактивнішою соціальною групою суспільства є молодь, яка характеризується прагненням до змін та її енергією, мобільністю сприяє її розвитку та трансформації. Таким чином, вивчення світогляду молодої людини, її життєвих орієнтацій та факторів, що впливають на його формування, є нагальною проблемою. Однак окремою категорією є молоді люди, які обрали професію вчителя, оскільки вони будуть вбудовувати власні сформовані цінності у підростаючі покоління і таким чином прокладати майбутнє суспільства. Сучасний вихователь покликаний не лише передавати дітям певні знання, формувати вміння в різних видах діяльності, а й впроваджувати дитину в соціокультурний простір, привертати до цінностей культури, допомагати пізнавати довкілля , щоб зрозуміти реалії буття. Відомо, що саме в період дошкільного дитинства діти починають формувати картину світу та світогляду. Цінності, якими керується майбутній вчитель у процесі професійної підготовки, пов'язані з його світоглядом, його особистими пріоритетами та відображають визнання оволодіння глибокими уявленнями про час та простір як цінності життєвої необхідності та важливості своєчасне формування їх у дітей дошкільного віку.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Додаткова інформація: DOI: https://doi.org/10.30525/978-9934-588-15-0-6
Ключові слова: Особливості сприйняття; студентська молодь; категорія простору і часу; цінності буття
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра освітології та психолого-педагогічних наук
Користувач, що депонує: Кафедра педагогіки та психології
Дата внесення: 26 Груд 2019 12:35
Останні зміни: 26 Груд 2019 12:35
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30471

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу