Вітчизняні з'їзди з освіти як вияв консолідації педагогічної громадськості у розвитку фізичного виховання дітей та молоді (кінець XІX - початок XX ст.)

Черпак, Юрій Васильович (2015) Вітчизняні з'їзди з освіти як вияв консолідації педагогічної громадськості у розвитку фізичного виховання дітей та молоді (кінець XІX - початок XX ст.) Вісник післядипломної освіти: зб. наук. праць (14(27)). с. 176-186. ISSN 2218-7650

[thumbnail of Y_Cherpak_VPO_14(27)_IPPO.pdf]
Перегляд
Текст
Y_Cherpak_VPO_14(27)_IPPO.pdf

Download (5MB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізовано внесок вітчизняних з'їздів з освіти у справу розвитку фізичного виховання учнівської молоді наприкінці XІX - на початку XX ст., зокрема розкрито їх особливості та періоди проведення, звернено увагу на різницю між курсами та з'їздами, вказано на з'їзди (педагогічні, вчительські, з'їзди з народної освіти, земські з'їзди, медичні, Пироговські з'їзди, з'їзди з експериментальної педагогіки тощо), що проходили на підросійських землях та на роль земств в їх організації. Частково наведено резолюцію педагогічного з'їзду 1916 року в Києві, наголошено, що педагогічні курси-з'їзди 1960-1970 рр. сприяли пошуку найефективніших форм організації та методів роботи освітніх закладів, методик викладання навчальних предметів тощо, а також вирішенню нагальних проблем фізичного виховання дітей та молоді.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: педагогічна громадськість; фізичне виховання дітей та молоді; педагогічні з'їзди; вчительські курси
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Збірники наукових праць
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра дошкільної та початкової освіти
Користувач, що депонує: Людмила Іванівна Меленець
Дата внесення: 17 Лют 2020 07:13
Останні зміни: 17 Лют 2020 07:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/30760

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу