Фактори розвитку інноваційної економіки в умовах інституціональних змін

Kraus, Nataliia (2019) Фактори розвитку інноваційної економіки в умовах інституціональних змін Actual problems of economiics (9(219)). с. 51-58. ISSN 1993-6788

[thumbnail of N_Kraus_Factors_of_the_9_219_2019.pdf]
Перегляд
Текст
N_Kraus_Factors_of_the_9_219_2019.pdf

Download (106kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://eco-science.net/issue/n219-2019/

Анотація

Обґрунтовано необхідність теоретичного аналізу інституціональних особливостей формування національної інноваційної системи. Зроблена спроба аналізу інституційних чинників, їх впливу на формування стратегічних пріоритетів розвитку інноваційної економіки, включаючи інституціональне середовище та той вакуум, що утворюється при неналежному функціонуванні окремих інститутів та підсистем, що знижує ефективність поступу національної економічної системи в цілому. Проведений аналіз дав змогу визначити пріоритетності "перезавантаження" державних фінансів для структурної та інноваційної перебудови економіки, а також напрями розвитку венчурного бізнесу та просування високотехнологічної конкурен тоспроможної продукції, що є дуже актуальним. Звернено увагу на те, що ефективне функціонування вітчизняної інноваційної системи залежить від того, наскільки ефективно взаємодіють учасники інноваційного процесу як елементи колективної системи створення знань та їх використання для технологічного прогресу та забезпечення конкурентоспроможності вітчизняної економіки. Зазначено, що Україні потрібно пройти розвиток інноваційних технологій, це дасть бізнесу конкурентоспроможну перевагу для отримання економічного прибутку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: національна економіка; інноваційний розвиток; інститут; інституціональне середовище; інноваційний простір; інституційний механізм; інноваційний ринок.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: д.е.н. Наталія Миколаївна Краус
Дата внесення: 24 Бер 2020 13:45
Останні зміни: 24 Бер 2020 13:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31127

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу