Реалізація ідей здоров'язбереження у фізичному вихованні дітей докільного віку:фізична культура на повітрі

Гаращенко, Лариса Василівна та Крижанівська, Валентина (2019) Реалізація ідей здоров'язбереження у фізичному вихованні дітей докільного віку:фізична культура на повітрі Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології. (9). с. 68-75. ISSN 2312-5993

[thumbnail of L_Harashchenko_V_Kryshnivska_RIZyFVDDVFKnP_2020.pdf]
Перегляд
Текст
L_Harashchenko_V_Kryshnivska_RIZyFVDDVFKnP_2020.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто роль фізкультурних занять на повітрі для формування оптимального стану здоров’й дітей та забезпечення їхнього гармонійного фізичного розвитку. Розглянуто специфіку фізкультурних занять на повітрі в умовах закладів дошкільної освіти. Обґрунтовано необхідність посиленне цілеспрямованої роботи з фізичного виховання в закладах дошкільної освіти, що передбачаю вирішення оздоровчих, освітніх та виховних завдань. У результаті аналізу наукових та методичних джерел, а також експериментальних даних визначено педагогічні умови підвищення рухової активності дітей дошкільного віку під час проведення занять з фізичної культури на повітрі. Доведено, що визначені педагогічні умови взаюмозалежні. Обґрунтовано необхідність створення оптимальних умов організації фізкультурних занять та вдосконалення методики їх проведення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Рухова активність; фізкультурно-оздоровча робота; заняття з фізичної культури на повітрі; здоров’я
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра Дошкільної освіти
Дата внесення: 26 Бер 2020 12:12
Останні зміни: 26 Бер 2020 12:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31136

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу