Відгук опонента Савчук Т.Г. на дисертацію Демедюка Ю.Г. "Православні церкви України у Одеській, Миколаївській та Херсонській областях 1991 – 2010 років: інституалізаційний та громадсько-політичні аспекти"

Демедюк, Юрій Григорович (2020) Відгук опонента Савчук Т.Г. на дисертацію Демедюка Ю.Г. "Православні церкви України у Одеській, Миколаївській та Херсонській областях 1991 – 2010 років: інституалізаційний та громадсько-політичні аспекти" Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Відгук Савчук Т.Г. на дисертацію Демедюка Ю.Г..pdf]
Перегляд
Текст
Відгук Савчук Т.Г. на дисертацію Демедюка Ю.Г..pdf

Download (8MB) | Перегляд

Анотація

У роботі висвітлені особливості процесу становлення і розбудови Православних Церков України у національній та регіональній площинах упродовж 1991-2010 рр.; визначені основні етапи та напрями їх громадсько-політичної діяльності та взаємин з державними органами влади. Ґрунтуючись на введених до наукового обігу, у тому числі вперше, архівних джерел, які виявлені у архівосховищах України, відображено особливості відродження УАПЦ в Україні упродовж ХХ ст. та розбудови церковних структур на загальнодержавному та регіональному рівнях; розкрито процес утворення УПЦ МП та особливості її інституалізації в південноукраїнських єпархіях; простежено специфіку становлення та розвитку УПЦ КП у національному та регіональному контекстах; визначено основні тенденції взаємин загальнодержавних та місцевих органів влади з Православними Церквами України; проаналізовано зміст і основні проблеми міжконфесійного спілкування Православних Церков на території Миколаївської, Одеської та Херсонської областей; досліджено основні етапи в громадсько-політичній діяльності Православних Церков України.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: Православна Церква України, Українська Православна Церква, Українська Автокефальна Православна Церква, органи місцевого самоврядування, Одеса, Миколаїв, Херсон, державно-церковні взаємини.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 30 Бер 2020 07:28
Останні зміни: 30 Бер 2020 07:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31146

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу